Se fac atat de usor si sunt atat de bune!
Se amesteca intr-un bol faina cu un praf de sare, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Se adauga apa minerala treptat, amestecand in continuu cu un tel sa nu se formeze cocoloase. Se adauga la final uleiul si se incorporeaza in compozitie.
Se incinge bine tigaia de clatite, se unge cu putin ulei si se pune cate un polonic de compozitie, imbracand bine tigaia. Cand apar bule pe toata suprafata, se dezlipeste usor pe margini cu o spatula si se intoarce si pe partea cealalta.
Se cot clatitele si se acopera cu un capac sau cu o farfurie.
Se umplu dupa plac si se servesc imediat.
Pofta buna!
1
Din compozitia de mai sus ies 8 clatite.
2
Puteti pune in compozitie un varf de cutit de bicarbonat stins in zeama de lamaie, vor fi mai pufoase.
3
Clatitele scoase din tigaie se tin acoperite cu un capac sa se "abureasca" ca sa se inmoaie, altfel se usuca destul de repede.
4
Atentie la coaja de lamaie, folositi doar lamai bio, spalate cu apa calduta. Acestea nu au ceara si nu sunt tratate.
5
Daca faceti clatite cu umpluturi sarate, nu mai puneti zahar vanilat si coaja de lamaie.