Desert cornulete de post cu gem de prune si nuca

de Constelatialeu in Dulciuri, 5 Apr 2020 | 7338 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g margarina unirea
  • 200 g zahar
  • 250 ml apa minerala
  • 1 pliculet praf de copt
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie sau zahar vanilat
  • 700 g faina ( daca mai cere aluatul mai plusati, depinde de faina, eu am avut faina un pic mai inchisa la culoare)
  • ulei pentru uns blatul de lucru
  • gem de prune amestecat cu nuca macinata pentru umplut
  • zahar pudra pentru tavalit cornuletele
Portii: 90
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete de post cu gem de prune si nuca:

Intr-o craticioara de inox punem margarina taiata cubulete mici, apoi asezam craticioara pe baie de abur, amestecam pana ce margarina este topita. Transferam margarina topita intr-un bol, adaugam zaharul si incepem sa mixam pret de 5-6 min, apoi adaugam esenta de vanilie, praful de copt, sarea si omogenizam. Peste turnam apa minerala si apoi faina putin cate putin pana obtinem un aluat nu foarte tare dar nelipicios.

Invelim aluatul in folie alimentara si il punem la frigider pentru 30 min. Dupa 30 min scoatem aluatul din frigider il impartim in mai multe bilute si intindem cu sucitorul aluatul, nu foarte gros, apoi cu ajutorul unei farfurii decupam un cerc, taiem in 8 triunghiuri. Asezam gemul si formam cornuletele.

In tava de la aragaz, tapetata cu hartie de copt, asezam cornuletele, incingem cuptorul la 180 grade C si coacem cornuletele pana incep sa se rumeneasca frumos pe margini. Se scot din cuptor, se tavalesc prin zahar sau se lasa asa, fiecare dupa cum prefera.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete de post cu gem de prune si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

ieri la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

ieri la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert biscuti spritati, cu cacao si glazurati cu ciocolata