Intr-o craticioara de inox punem margarina taiata cubulete mici, apoi asezam craticioara pe baie de abur, amestecam pana ce margarina este topita. Transferam margarina topita intr-un bol, adaugam zaharul si incepem sa mixam pret de 5-6 min, apoi adaugam esenta de vanilie, praful de copt, sarea si omogenizam. Peste turnam apa minerala si apoi faina putin cate putin pana obtinem un aluat nu foarte tare dar nelipicios.
Invelim aluatul in folie alimentara si il punem la frigider pentru 30 min. Dupa 30 min scoatem aluatul din frigider il impartim in mai multe bilute si intindem cu sucitorul aluatul, nu foarte gros, apoi cu ajutorul unei farfurii decupam un cerc, taiem in 8 triunghiuri. Asezam gemul si formam cornuletele.
In tava de la aragaz, tapetata cu hartie de copt, asezam cornuletele, incingem cuptorul la 180 grade C si coacem cornuletele pana incep sa se rumeneasca frumos pe margini. Se scot din cuptor, se tavalesc prin zahar sau se lasa asa, fiecare dupa cum prefera.