Desert cornulete fragede cu gem de prune si nuca de cocos

de Valclaudia in Dulciuri, 15 Iul 2017 | 4840 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua de casa
  • 250 gr. zahar tos
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/4 plic praf de copt
  • 250 gr. unt gras (sau 200 gr. untura)
  • 180 gr. lapte batut
  • 600 gr. faina alba

Umplutura:

  • 1 borcan gem de prune
  • 100 gr. nuca de cocos rasa

Pentru pudrat:

  • 50 gr. zahar pudra vanilat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete fragede cu gem de prune si nuca de cocos:

Punem ouale intr-un castron de plastic incapator, adaugam untul la temperatura camerei, zaharul, praful de copt, zaharul + plicul de zahar vanilat, laptele batut.

Amestecam, apoi adaugam faina si franatam un aluat elastic pe care il acoperim cu folie alimentara si il dam la rece pentru cel putin o ora.

Gemul de prune il omogenizam cu nuca de cocos.

Preincalzim cuptorul la 175 grade C.

Scoatem aluatul din frigidr pe masa de lucru infainata.

Formam un sul pe care il vom imparti in 8 parti.

Fiecare parte o trecem prin faina, apoi o intindem cu sucitoarea si impartim apoi in 8 foaia rezultata, vezi foto.

La baza fiecarui triunghi, punem cate o lingurita de umplutura, apoi rulam cornuletele strans si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Coacem cornuletele, folosind functia de coacere cu ventilatie, pana incep sa devina marginile aurii.

Scoatem cornuletele din cuptor, apoi din tava si le asezam pe un platou.

Pudram cornuletele cu zahar pudra vanilat si le lasam la racit, apoi servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete fragede cu gem de prune si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cea mai buna prajitura de post, cu crema de portocale