O nebunie de arome si-un miros de-ti vine sa mananci si tava-n care s-au copt...M-au bantuit toata noaptea cornurile astea si cum vremea de afara iti zice '' hai, pune mana si framanta ceva, sa miroasa a sarbatoare, asa am si facut.....
Inainte sa ne apucam de treaba, scoatem toate ingredientele pe masa, sa fie la temperatura camerei.
Intr-un castron punem drojdia uscata cu o lingura de zahar si o lingura de faina si adaugam laptele caldut, omogenizam bine si lasam sa se activeze drojdia, pana se umfla.
In vasul robotului punem faina cernuta, adaugam praful de sare, cele 4 linguri de zahar ramase, amestecam bine si apoi adaugam oul, untul la temperatura camerei taiat cubulete mici si drojdia crescuta. Pornim robotul si mixam cateva minute bine pana obtinem un aluat elastec si nelipicios, daca este un pic lipicios, presaram pe masa de lucru putina faina si framantam 2-3 minute, formam o bila si o asezam intr-un castron pe care l-am uns cu putin ulei. Acoperim cu folie alimentara si lasam sa creasca cca 1 ora.
Dupa ce a crescut, impartim aluatul in doua, intindem bine aluatul in forma de cerc si-l taiem in 8 triunghiuri. Pe fiecare triunghi punem amestec de gem si nuca, nici foarte mult ca riscam sa iasa din corn, dar nici sa ne zgarcim. Dupa ce am format cornurile, le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, lasam sa mai creasca 20 min si apoi ungem cu galbenus de ou.
Introducem tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, sunt gata cand incep sa se rumeneasca frumos, cca 20 min la cuptor. Se scot si se presara cu zahar pudra si binenteles ca mananci doua pe nerasuflate sa nu ti se faca rau de atata pofta.