Desert cozonac cu dovleac

de gaby_gabytza in Prajituri, 2 Noi 2018 | 3370 vizualizari

 

m-am inspirat de la Laura Adamache cu mici modificari in rest reteta este superba

 

INGREDIENTE

  • aluat
  • 1 kg faina
  • 50 g drojdie
  • sare
  • 75 g zahar
  • 50 g unt+1 lingura unt (pt dovlecel)
  • 1 dovlecel de 2 kg
  • esenta lamaie
  • esenta rom
  • cca100 ml lapte
  • umplutura
  • ciocolata (nutella)
  • nuca
  • uns
  • 1 ou
  • miere de albine
  • zahar pudra
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac cu dovleac:

Prima data luam miezul la dovleac si il tocam; eu l-am dat prin robot.

Punem o tigaie la foc impreuna cu o lingura de unt, apoi adaugam miezul de la dovleac. Le calim bine impreuna, amestecand continuu pana se inmoaie dovleacul; inainte sa inchidem focul, adaugam esentele, amestecam inca un pic si oprim focul si apoi dam la racit.

Pregatim maiaua din laptele caldut, zaharul si drojdia si lasam deoparte cca 10-15 min. Cernem faina si facem o gaura in mijlocul la faina, iar apoi rasturnam dovleacul, apoi maiaua, sarea si untul. Incepem sa framantam pana ce aluatul devine elastic si nelipicos. Il invelim cu un prosop, il dam la caldura si il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut, impartim coca in 4, luam primele doua bucati, le intindem indvidual pe un blat tapetat cu ulei. Le ungem cu ciocolata, apoi presaram nuca si le rulam. Dupa ce le-am rulat pe amandoua la fel, incepem sa le impletim si le asezam in tava unsa cu ulei. La fel procedam si cu restul de aluat. Le ungem cu oul batut in prealabil si le dam la cuptor pana se rumenesc frumos.

Dupa ce ii scoatem de la cuptor, ii ungem cu miere de albine si presaram zahar pudra, apoi il servim langa o cafeluta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura semiparfe