Desert cozonac cu nuci si cacao, dospit la rece

de Lau in Dulciuri, 25 Apr 2019 | 4500 vizualizari

 

Multumesc Merisor

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 1 kg faina
  • 300 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic drojdie uscata
  • 200 ml ulei
  • 4 galbenusuri
  • coaja de portocala
  • coaja de lamaie
  • 1 varf cutit sare
  • esenta de vanilie
  • Umplutura
  • 5 albusui
  • 100 zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 50 g nuca macinata
  • 30 g cacao
  • 100 g nuca tocata grosier
  • 20 g pesmet
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • optional-rahat
  • Uns
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
  • mac
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac cu nuci si cacao, dospit la rece:

Cernem faina, facem o adancitura in mijloc si adaugam drojdia, o lingurita zahar, adaugam putin lapte caldut, amestecam cu putina faina, acoperim si lasam cca 6 min cat activeaza drojdia.

Amestecam galbenusurile cu sarea, zaharul, zaharul vanilat, adaugam laptele cald.

Adaugam peste drojdia, coaja de portocala si de lamaie data prin razatoarea mica.

Framantam un aluat omogen adaugand treptat uleiul. Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pana dimineata.

Umplutura=mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.

Adaugam nuca amestecata cu cacao, pesmet, zaharul vanilat, omogenizam.

Scoatem aluatul pe masa infainata, impartim coca in 2.

Daca dorim sa facem cozonac impletit, il impartim in 4.

Intindem aluatul il ungem cu crema si rulam.

Asezam in tava tapetata cu hartie de copt,acoperim si lasam la dospit 30 min.

Le ungem cu galbenusul amestecat cu laptele, presaram mac si dam la cuptorul incalzit cca  40-50 min la 160 grade C.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac cu nuci si cacao, dospit la rece" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

28.04.2019, 20:03

Nu am facut niciodata cozonac dopsit la rece, dar sigur este foarte bun! Bravo!

dantes 1

05.05.2019, 09:20

Bun!

Ancutsa 1

07.05.2019, 15:53

Tare bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]