Desert cozonac Roscon

de Lau in Prajituri, 16 Ian 2020 | 3283 vizualizari

 

"Bunatati pentru Craciun"

 

INGREDIENTE

  • 650 g faina
  • 250ml lapte
  • 1 plic drojdie uscata sau 25 g drojdie
  • 2 oua
  • 120 g unt
  • 1 lingurita sare
  • 120 g zahar
  • coaja de lamaie si portocala
  • fructe uscate
  • Uns
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • fructe uscate
  • ciocolata
  • migdale
  • optional
  • frisca
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac Roscon:

Intr-un bol amestecam drojdia cu putin lapte caldut, 1 lingura zahar si 1 lingura faina, lasam deoparte.

Intr-un bol mai mare (lighean), cernem faina, adaugam zaharul, sarea, coaja de lamaie si portocala data prin razatoare,amestecam si facem o adancitura,adaugam untul la temperatura camerei,laptele si drojdia,la inceput amestecam cu lingura pana ce se omogenizeaza.

Framantam pana ce devine un aluat omogen (daca este nevoie mai adaugam lapte sau faina dupa caz), adaugam fructele si framantam pana ce se incorporeaza.

Acoperim cu un prosop si lasam sa dospeasca 1 ora.

Pe masa infainata formam o bila de aluat dupa care facem un cerc(sau facem un sul si ii dam forma unui cerc)

Asezam in tava tapetata cu hartie de copt si lasam din nou sa dospeasca 30 min.

Ungem cu oul batut cu lapte, adaugam fructe deasupra si dam la cuptorul incalzit pana ce se rumeneste frumos.

Noi l-am servit umplut cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac Roscon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]