Desert crema de ciocolata, la pahar

de RODIMUR in Dulciuri, 27 Sep 2019 | 3437 vizualizari

 

Ceva dulce, la pahar, rapid și ușor de făcut. Exact ce pot să fac acum, în convalescență...
Există multe variante de cremă de ciocolată la pahar, unele cu albușuri, sau gălbenușuri crude  (ceea ce am vrut să evit) așa că am ajuns la această soluție, care ni s-a părut foarte fină. Fiind cu ciocolată neagră (pentru că asta aveam în casă), crema este puțin amăruie, de aceea am folosit mai mult zahăr (75 de grame). Evident, crema poate fi făcută cu ciocolată cu lapte și atunci se reduce cantitatea de zahăr.

 

INGREDIENTE

  • 250 ml de lapte
  • 50 grame de ciocolată neagră
  • 2 gălbenușuri
  • 2 linguri de smântână grasă
  • 50-75 grame de zahăr tos
  • 1-2 linguri de amidon alimentar
  • 2 lingurițe de ulei de alune de pădure
  • Pentru decor:
  • frișcă
  • ornamente decor
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert crema de ciocolata, la pahar:

Ciocolata mărunțită se topește la foc mic, în lapte.

Se amestecă zahărul cu amidonul și se adaugă smântâna și gălbenușurile. Se mixează aceste ingrediente și se adaugă încet în ciocolata topită cu laptele.

Compoziția se dă la foc mic și se amestecă întruna, ca să nu se prindă de fundul vasului și pentru ca gălbenușurile să nu coaguleze.

Când crema s-a îngroșat, se ia vasul de pe foc și se lasă puțin să se răcorească, amestecând în ea, din când în când, ca să nu se formeze crustă. Când crema s-a răcorit, se adaugă uleiul de alune de pădure și se omogenizează bine compoziția.

Între timp se prepară frișca din: 150 ml de smântână rece, 1 lingură încărcată de zahăr pudră și opțional, 1 plic de vanilie.

Se toarnă crema răcită în pahare și se decorează cu frișcă și ornamente. Se dă la frigider cel puțin 25-30 de minute, înainte de servire.

TIPS-URI

1

În toate etapele, crema aceasta se face la foc mic, amestecând întruna ingredientele.

2

Dacă folosiți ciocolată cu lapte, puteți reduce cantitatea de zahăr (50 grame). Dacă ciocolata este amară, puteți adăuga 75 de grame de zahăr.

3

Pentru o cremă mai legată, adăugați 2 linguri de amidon alimentar. Pentru o cremă mai moale, este suficientă 1 lingură de amidon.

4

Crema poate fi turnată călduță la pahar, dar trebuie neapărat să fie rece, atunci când decorați cu frișca rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crema de ciocolata, la pahar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere caramelizate