Desert cremsnit cu aluat foietaj rapid delicios

de RuxyRux in Prajituri, 13 Sep 2015 | 35199 vizualizari

 

Minunat de delicios, cu un aluat by Ruxy incredibil de bun care se face cat ai clipi ( ce descoperire!), o crema extraordinara si toate incununate intr-un gust divin! Sincer, ar trebui sa brevetez reteta. :))))) ......dedicata celor indragostiti pe viata de fabulosul cremsnit dulcele copilariei....va invit sa-l incercati, promit ca n-o sa regretati ! :x

 

INGREDIENTE

Aluat de cremsnit:

  • 200 gr unt gras (85 % neaparat)
  • 200 gr faina patiserie
  • un praf de sare
  • o lingura plina de smantana grasa (min 20%)
  • 1 ou mediu
  • o cutie de amidon (vom avea la discretie pentru intins foaia)

Crema:

  • 7 oua
  • 1 l si jumatate de lapte dulce
  • 6 linguri amidon cu varf
  • 125 gr unt
  • 250 gr zahar
  • vanilie dupa gust
  • zahar pudra pentru decor
  • zmeura daca va place
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cremsnit cu aluat foietaj rapid delicios:

Crema: Ouale se amesteca cu zaharul si amidonul, apoi cu o cana din cantitatea totala de lapte si se omogenizeaza astfel incat sa nu existe cocoloase.

Restul de lapte se pune la foc impreuna cu vanilia si se infierbanta. Cand este fierbinte se toarna compozitia de oua in fir subtire si se lasa pana devine o ciulama groasa, se amesteca cu un tel si se tine pe foc mic maxim 7 minute amestecand permanent. Se da deoparte vasul si se pune untul taiat in bucati. Se  amesteca bine pana se omogenizeaza si se da crema la rece.

 

Blatul: Se rade pe razatoarea mare untul rece intr-un vas, se adauga faina, oul, smantana, sarea si se framanta aluatul rapid. Cand am obtinut o bila compacta o infainam usor si gata! Dam vasul la rece pentru 30 de minute.

Scoatem aluatul de la rece si pregatim suprafata pentru intins.

Acest pas este foarte important! eu am intins aluatul direct pe foaia de copt taiata la dimensiunea tavii pe care l-am si copt.

Presaram toata suprafata pergamentului ( sau a celei pentru intins) cu mai mult amidon si foarte putina faina. Presaram amidon si pe sucitor. Rupem aluatul in doua si intindem prima jumatate.

Presaram amidon si pe foaia de aluat. Vom observa ca se va intinde ca prin farmec la dimensiunea dorita.

Asezam in tava  de cuptor cu tot cu foaia de copt si coacem la 200 de grade pentru fix zece minute (sau in functie de cuptor). Deci ati vazut ce simplu, ce rapid, nu intinderi repetate, impaturiri sau alte treburi ce necesita timp si rabdare :))))) va asigur ca veti fi extrem de incantati de acest aluat.

Procedam in acelasi mod si cu a doua foaie. Lasam foile la racit si apoi le umplem cu crema. Presaram zahar pudra vanilat si-l mancam cu mare pofta si placere dupa cateva ore...va invit sa rezistati :)))))))))))....eu l-am asortat cu zmeura proaspata....si vai ce bun a fost!

Daca vedeti incepand de azi la cineva reteta de aluat rapid...atat de rapid...sa stiti ca-i a mea :P :D :)))))

 

 

TIPS-URI

1

Daca sunteti in cautarea aluatului foietaj rapid perfect atunci aceasta-i reteta! Veti putea face cu el pateuri grozave, tarte sau tot ce doriti voi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cremsnit cu aluat foietaj rapid delicios" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (56)

RuxyRux 1

11.06.2018, 18:38

Multumesc Dantes!

Ancutsa 1

11.06.2018, 23:41

Ce bine arata!

RuxyRux 1

24.01.2019, 12:52

Multumesc Ancutsa, cel mai delicios aluat foietaj....acum il prepar din nou.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mure, ciocolata si crema mascarpone