Desert crostata cu ricotta si marmelada de capsuni

de Corinuta in Prajituri, 5 Mai 2018 | 6041 vizualizari

 

Știți voi, un fel de tartă, doar că îmi place mult cum sună în italiană, de unde este și rețeta.

 

INGREDIENTE

  • Ptr aluat:
  • 2 ouă
  • 100 g zahar
  • 80 ml ulei
  • 320 g făină
  • 8 g praf de copt
  • Ptr umplutură:
  • 300 g ricotta
  • 50 g zahăr
  • coaja rasa de la 1/2 lămâie
  • 300 g gem de care doriti
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert crostata cu ricotta si marmelada de capsuni:

Ptr. aluat mixam ouale cu zaharul intr-un bol, adaugam si uleiul, praful de copt, iar la sfarsit faina cate un pumn pe rand, amestecand dupa fiecare. Trebuie sa rezulte un aluat omogen si moale, dar nelipicios.

Asezam pe masa o hartie de copt, pudram cu faina si intindem pe ea 2/3 din aluat intr-o forma rotunda cat sa acopere forma de tarta si marginile ei.
Forma de tarta o ungem cu ulei si o pudram cu faina, apoi rasturnam usor in ea foaia de aluat cu hartia de copt in sus. Asezam bine cu mana marginile, apoi indepartam haria de copt si taiem surplusul de aluat care depaseste marginile tavii.
Brânza ricotta se amestecă cu zahărul și coaja de lămâie, după care se întinde uniform peste aluat. Peste brânză turnam marmelada și o întindem cu grijă să nu se amestece cu brânza.
Din aluatul ramas întindem o altă foaie pe masa înfăinată, tăiem fâșii drepte și le asezam peste tartă formând un grilaj.

În cuptorul preîncălzim la 180 de grade C, introducem tarta si o coacem circa 40 de minute (a mea a stat doar 30 de minute la cuptor).
Scoatem tarta la racit pe un suport, iar dupa ce s-a racit, o putem transfera pe un platou și o pudrăm cu zahăr praf. Se taie in felii si se serveste.
Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crostata cu ricotta si marmelada de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Leo