Desert crumble cu capsuni

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 27 Mai 2018 | 2931 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Merisor. Capsunile, chiar daca am pus o gramada de zahar, zic eu, au fost acrisoare, asa ca a iesit un crumble dulce-acrisor, dar tare gustos.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300 g faina
  • 50 g pesmet de biscuiti
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • 150 g unt
  • Umplutura:
  • 500 g capsuni
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat (8 g/plic)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert crumble cu capsuni:

Se cerne faina intr-un castron. Se adauga pesmetul de biscuiti, zaharul, sarea si untul taiat bucatele. Se amesteca toate ingredientele pana cand se obtine un aluat nisipos. Se da la rece pana cand se pregatesc capsunile.

Capsunilor li se inlatura coditele, apoi se spala. Daca sunt mari, se taie in doua sau in patru. Se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt se pune jumatate din aluat. Se adauga capsunile, apoi restul de aluat. Se introduce tava la cuptor pana cand aluatul este frumos rumenit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crumble cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi cu branza si gem, la cuptor