Desert cu ciocolata si capsuni

de Corinuta in Prajituri, 10 Iul 2011 | 23233 vizualizari

 

Te lingi pe bot si mananci pana nu mai poti, cam asta as putea spune despre acest desert. Si pentru ca am ajuns - cu greu ce-i drept - la reteta cu nr. 300, va servesc pe toti cu o feliuta!

 

INGREDIENTE

  • 200 g biscuiti
  • 30 g cacao
  • 100 g unt moale
  • 350 g branza
  • 150 g smantana
  • 500 ml frisca
  • 100 g ciocolata alba
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g ciocolata neagra
  • 1 plic gelatina
  • 50 g ciocolata alba
  • 250 g capsuni
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu ciocolata si capsuni:

Se macina biscuitii, se amesteca cu cacaua si untul si se intinde in miniforme cu pereti detasabili sau intr-o forma mare de tort cu diametrul 26 cm.

Se mixeaza bine branza cu smantana pana devine cremoasa. Se bate spuma tare 200 ml frisca lichida si se adauga crema de branza, apoi se imparte in 3 parti aprox. egale.

Se pregateste gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se imparte in 3. Se topeste ciocolata alba in 100 ml frisca lichida calda, se amesteca cu o parte de gelatina si o parte crema si se toarna in forma, apoi se da la frigider.

Se topeste ciocolata cu lapte in 100 ml frisca calda, se amesteca cu o parte gelatina si cu o parte crema, apoi se toarna in forma. Se procedeaza la fel si cu ciocolata neagra si se da la frigider.

Se spala capsunile, se lasa intregi sau se feliaza. Se razuie ciocolata alba si se presara peste desert, apoi se orneaza cu capsuni.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (98)

hpsin666 1

13.12.2013, 16:26

salutare tuturor
cum ati reusit sa integrati biscuitii in doar 100gr de unt? e prima mea reteta si nu am reusit decat cu 200gr unt. e gresit? acum e la frigi. sper sa iasa bun. nu de alta dar este cadoul meu pt o persoana scumpa si nu as vrea da dau gres.
multumesc

diaconta 1

13.12.2013, 16:45

Hpsin666,cred ca nu-i nimic gresit daca ai considerat ca e nevoie de mai mult unt,asta depinde si de biscuitii folositi.
Si eu folosesc mai mult unt decat alte persoane pentru biscuiti.
Ideea e sa nu fie baza de biscuiti prea moale si sa-ti sustina crema.
Sper sa reusesti sa impresionezi acea persoana draga cu desertul,cu siguranta va aprecia efortul daca nu va iesi chiar perfect.

Ancutsa 1

20.05.2020, 15:44

Arata tare bine!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura bicolora cu fructe