Desert cu frisca, mascarpone si ciocolata

de gaby_duceag in Dulciuri, 8 Iul 2010 | 8893 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 ml frisca
  • 250 ml mascarpone
  • 150 gr ciocolata
  • un gabenus
  • o lingura cacao
  • un plic zahar vanilat
  • 30 ml lichior amaretto
  • 12 piscoturi
  • un mar taiat cubulete
  • alune macinate
  • sirop de zahar ars amestecat cu cafea( pentru insiropat piscoturile)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu frisca, mascarpone si ciocolata:

Ciocolata se topeste pe baie de abur. Se adauga galbenusul, zaharul vanilat  si cacaoa si se mai lasa inca un minut pe foc, amestecand.

Se ia de pe foc si se adauga mascarpone, omogenizand.

Se baga crema la rece pentru aproximativ 10 minute.

Intre timp mixam frisca si stropim merele cu lichior.

In 6 cupe asezam dupa cum urmeaza: cate o lingura crema de ciocolata, frisca, mere cubulete, frisca, crema , frisca.

Ornam cu alune macinate, visine si piscoturi insiropate .

Se lasa la rece pentru o ora apoi se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu frisca, mascarpone si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec ciocolata