Desert din prune uscate cu sos caramel (de post)

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 25 Feb 2018 | 3958 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750 g prune uscate
  • 50 g zahar (sau dupa gust)
  • 5-6 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • 600-700 ml apa
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert din prune uscate cu sos caramel (de post):

Prunele uscate se spala si se pun la fiert.

Se caramelizeaza 50 g zahar in 5-6 linguri de ulei intr-o craticioara. Se adauga doua linguri de faina si se amesteca energic. Se toarna zeama in care au fiert prunele in craticior si se clocoteste totul cateva minute. Se adauga prunele si se completeaza cu apa daca este necesar, cat sa iasa un sos subtire. Se mai pune si zahar daca este necesar.

Desertul din prune uscate cu sos caramel se mai fierbe 2-3 minute, apoi este gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert din prune uscate cu sos caramel (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu iaurt și nectarine - Desertul rapid și delicios

ieri la 09:25

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

pe 26.08 la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

pe 26.08 la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu branza de vaci, un desert delicios si rapid