Desert faguri

de Lau in Dulciuri, 3 Ian 2019 | 3898 vizualizari

 

Reteta romaneasca

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 4 linguri ulei
  • 100 ml lapte
  • 3 linguri smantana
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocala
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • faina cat sa iasa un aluat gros ca o smantana
  • Crema
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
  • 2-3 linguri nuca macinata
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert faguri:

Ouale le mixam cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam adaugand treptat uleiul si laptele, smantana, esenta, coaja de portocala dupa gust, praful de copt si bicarbonatul stins in zeama de lamaie.

Oprim mixerul si adaugam treptat faina amestecand cu telul pana ce rezulta o consistenta ca o smantana.

Eu nu am avut forma cum faceau bunici care se face pe ochiul de aragaz. Asa ca le-am copt in aparatul de waffe.

Am uns forma si cand s-a incalzit, am adaugat cate o lingurita si le-am copt pana ce s-au rumenit.

Crema-mixam untul cu zaharul pudra pana ce devine o cremos, adaugam cacao, esenta si nuca, amestecam cu o paleta.

Lipim cate 2 faguri cu crema si dam la rece cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert faguri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu pere si branza de vaci