Desert fara coacere, cu crema de vanilie

de Rahela Velicu in Prajituri, 1 Apr 2021 | 4304 vizualizari

 

Un desert delicios si rapid.

 

INGREDIENTE

  • 4 galbenusuri
  • 600 ml lapte
  • 1 pachet de biscuiti Petit Beurre sau 2 pachete daca doriti sa faceti mai mult desert. Crema este suficienta
  • 120 g zahar
  • 50 g de faina
  • 1 lingurita coaja razuita de lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fara coacere, cu crema de vanilie:

Mai intai preparam crema de lamaie in felul urmator: punem 400 ml lapte la fiert. Cele 4 galbenusuri de ou le  amestecam cu zaharul , cu faina si cu150 ml lapte si omogenizam bine pana devine o pasta. Adaugam aceasta pasta peste laptele fiert si lasam in continuare pe foc mic pana cand se ingroasa amestecand continuu. La final adaugam coaja de lamaie.

Restul de 50 ml lapte il incalzim 10-13 secunde la cuptorul cu microunde. Trecem biscuitii timp de 4-5 secunde prin lapte si punem un strat pe un platou. Adaugam crema si apoi alt strat de biscuiti. Alternam asa pana cand terminam biscuitii. Sau crema :)  Eu am terminat biscuitii, crema mi-a mai ramas putina. Sfaramam 2-3 biscuiti si presaram deasupra desertului.

Dam desertul la rece pentru 30-40 de minute. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Eu am avut coaja de lamaie pusa la frigider. Obisnuiesc sa razuiesc coaja lamailor, o amestec cu zahar si o pun intr-un borcanel ermetic inchis. O tin la frigider 1- maxim 2 saptamani.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fara coacere, cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu blat din albusuri si crema de portocale