Desert fursecuri de casa / Spritz

de Catalina L in Dulciuri, 8 Feb 2019 | 2907 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru 70 biscuiti

  • 230 g de faina
  • 1 varf de sare
  • 225 g de unt moale
  • 1 lingurita rasa de aroma de vanilie naturala
  • 120 g de zahar pudra
  • 1 galbenus de ou

Pentru decor:

  • 175 g ciocolata amara
  • nuca de cocos rasa, alune macinate etc.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri de casa / Spritz:

Amestecati faina cu sarea.

In bolul robotului frecati untul moale cu vanilia si zaharul pudra timp de 3 minute. Adaugati galbenusul si amestecati.

Puneti treptat faina si amestecati pana este incorporata.

Veti obtine un aluat destul de moale.

Luati o bucata de aluat si o puneti intr-o presa de biscuiti (sau intr-un posch solid).

Presati si faceti apoi forme de S sau W.

Eu am facut de E si de S caci destinati pentru petrecerea unei colege drage ES care pleca la pensie.

Puneti-i pe placi acoperite de foaie de copt, lasati spatiu intre ei.

Puneti la rece 10 minute inainte de a-i pune la cuptor.

Dati la cuptorul incalzit la 180°C timp de 10 minute.

Lasati-i sa se raceasca pe un grill.

Topiti ciocolata la "bain-marie". Inrobati biscuitii la un capat.

Presarati peste ciocolata pudra de nuca de cocos sau alune macinate. Lasati-i sa se usuce pe o foaie de copt cateva ore sau o noapte.

Bun fursec !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri de casa / Spritz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

ieri la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

ieri la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

ieri la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pachetele cu gem de portocale