Desert gem de mure

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 2 Aug 2017 | 5394 vizualizari

 

Gem de mure :)

 

INGREDIENTE

  • 2 kg mure
  • 1 kg zahar (mai mult sau mai putin dupa gust).
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gem de mure:

 

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte, sa isi lase sucul.

 A doua zi, se fierbe gemul la foc mic. Se indeparteaza spuma formata si se amesteca sa nu se lipeasca. Cand s-a legat siropul, se ia pe foc.

 Gemul se toarna fierbinte in borcane, se pun capacele si se intorc cu capul in jos. Dupa ce se racesc, se eticheteaza si se depoziteaza la loc racoros.

 Din aceasta cantitate, eu am obtinut: doua borcane mari si unul mic de gem.

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/08/gem-de-mure-2017.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gem de mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

ieri la 08:34

Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca

pe 08.04 la 17:05

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

pe 08.04 la 16:14

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata din flori de salcam