Desert gogoasa infuriata

de Zamfira in Dulciuri, 29 Iul 2019 | 4609 vizualizari

 

Gogoși pudrate cu zahăr sau gogoși umplute cu gem sau ciocolată … din toate vrem! Am dreptate?

 

INGREDIENTE

  • 350 g făină și încă 50 g pentru frământat
  • 2 gălbenușuri
  • coaja răzuită de la o lămâie
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri de zahăr
  • 30 g drojdie proaspătă
  • 2 fiole de esență rom
  • 1 zahăr vanilinat
  • 60 g unt topit
  • ulei pentru prăjire
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogoasa infuriata:

Într-un bol punem zahărul, laptele și drojdia proaspătă. Amestecăm bine de tot și lăsăm 15 minute pentru a se activa.

Într-un bol amestecăm toate ingediente, adăugăm și drojdia activată. Omogenizăm foarte bine totul, compoziția este mai moale și este în regulă. Lăsăm la dospit 30-35 minute până când îșă dublează volumul. Acoperim vasul cu un ștergar și lăsăm bolul la un loc călduț. Să avem grijă la dospire, nu trebuie să crească aluatul în mod exagerat.

Punem făină pe masa de lucru, întindem aluatul la o grosime de aproape 1 cm. Tăiem cu o formă rotundă 10 cm sau cu un pahar, forme rotunde de gogoși. La fiecare tăiere a formei rotunde, punem gura paharului în făină astfel aluatul nu se mai lipește.

După ce am tăiat aluatul, îl acoperim cu un ștergar și așteptăm 30 de minute pentru a crește încă un pic.

Prăjim în ulei încins dar nu foarte fierbinte, trebuie să evităm arderea gogoșilor pe exterior.

3-4 minute pe fiecare parte, trebuie să aibă o culoare de maro închis.

După răcire se pot pudra cu zahăr pudră cu aromă de vanilie sau se pot umple cu gem sau ciocolată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogoasa infuriata" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri si braduti de craciun