Desert gogosele in forma de rozete si stelute

de Adi in Dulciuri, 7 Mai 2017 | 5020 vizualizari

 

Daca tot am achizitionat din camara formele de gogosele, a trebuit sa le testam si am facut niste bijuterii de gogosele, sub forma de rozete si stelute, foarte gustoase, aromate cu vanilie.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua medii
  • 75 g zahar
  • 250 g iaurt
  • 400 g faina
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 10 g praf de copt
  • ulei pentru prajit
  • zahar cu aroma de vanilie pentru pudrat
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosele in forma de rozete si stelute:

Amestecam ouale, mai intai cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana se spumeaza.

Adaugam iaurtul in care dizolvam praful de copt, esenta, apoi incorporam faina si omogenizam compozitia.

Compozitia trebuie sa aiba o consistenta mai groasa decat cea de clatite.

Lasam compozitia sa se odihneasca aproximativ 10 minute, apoi, intr-un vas cu diametru mai mic, punem uleiul la incins.

Nivelul de ulei trebuie sa fie mai inalt, pentru a scufunda gogoselele in el.

Infiletam rozeta pe suport si o introducem pentru cateva secunde in uleiul incins, apoi in aluat, dar urmarim ca aluatul sa nu depaseasca marginile acesteia si o scufundam din nou in ulei incins.

Aluatul va aluneca liber de pe rozeta si se va rumeni in uleiul incins, apoi cu o spatulă întoarcem rozeta pe partea cealalta.

Dupa ce se rumeneste pe ambele parti o scoatem pe un prosop de hartie absorbant.

Procedam la fel, schimband formele de gogosele, pana epuizam compozitia.

Presaram zahar pudra peste gogosele si le servim fie calde fie reci.

TIPS-URI

1

Daca aluatul nu cade de pe forme (se mai intampla, mai ales la primele gogosele), ne ajutam de varful unui cutit cu care impingem usor aluatul in uleiul incins.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosele in forma de rozete si stelute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete bicolore