Desert gogosi

de Ancutsa in Dulciuri, 7 Iun 2017 | 2389 vizualizari

 

Gogosi pufoase cu dulceata de visine, de zmeura sau spuma de capsuni.

 

INGREDIENTE

  • 25 g drojdie proaspata
  • 3 linguri zahar
  • 1 pahar apa calduta
  • 1 pahar lapte
  • 1 lingurita cu sare
  • 2 oua
  • coaja de lamaie (dupa gust)
  • faina cat cuprinde (aprox. 500 gr)
  • ulei pentru framantat
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi:

 

Intr-un vas mai mare, se dizolva drojdia cu zaharul, in putina apa calduta, se adauga apoi si sare, restul de apa, laptele, coaja de lamaie, faina cat cuprinde, ouale si se amesteca bine. Se adauga putin ulei, framantand aluatul bine pana devine suficient de consistent, elastic si bun de intins. Apoi, se unge cu putin ulei si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Se pune un sucitor peste vasul cu aluat si se acopera cu un prosop de bucatarie curat.

 Se faina pe masa de lucru (ori se unge cu ulei, dupa cum preferati) si se imparte aluatul in doua bucati pentru a lucra mai usor. Se intinde prima coca ,intr-o foaie mai groasa. Se taie gogosile cu paharul sau cu orice forma doriti. Eu am facut din primul aluat, gogosele rotunde, iar pe al doilea l-am taiat in patratele.

 Se prajesc gogosile in uleiul incins, pana devin rumene. 

Se servesc cu dulceata preferata, alaturi de o cana cu lapte.

 Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/06/gogosi-6.html 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fina