Desert gogosi

de dantes in Dulciuri, 16 Mai 2019 | 2905 vizualizari

 

Retete pentru mese in familie

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 pahar lapte
  • 20 g drojdie
  • 100 g unt topit
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 varf decutit sare
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi:

Drojdia se dizolva in putin lapte caldut indulcit. Separat intr-un vas se bat ouale intregi cu zaharul si putina sare, apoi se toarna peste faina si se amesteca incet ca sa se absoarba toata faina, daca aluatul este prea tare se mai poate adauga putin lapte. Se amesteca si se framanta bine pana cand se desprinde de pe mana si de pe peretii vasului si se adauga treptat untul topit framantandu-se mereu. Aluatul se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa sa creasca intr-un loc caldut circa o ora.

Dupa ce aluatul a crescut se intinde pe o planseta unsa cu ulei in foi groase de circa 1 cm. din care se decupeaza gogosile cu un pahar subtire la gura, trecut prin faina si se mai lasa sa creasca pe planseta circa 20 minute.

Intre timp se pune uleiul intr-un vas si cand s-a incins se pun gogosile, prajindu-se pe ambele parti. Cand sunt gata, se scot cu o spumiera se lasa la racit si se presara cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura turnata cu mere, gutui si nuci