Desert guguluf din albusuri, cu merisoare

de RODIMUR in Dulciuri, 30 Iun 2019 | 3342 vizualizari

 

Pentru acest sfârșit de săptămână am făcut un guguluf din albușuri, cu merișoare. Dacă de obicei folosesc stafide, de această dată am preferat merișoarele, pentru gustul lor dulce-acrișor și mi s-a părut, până la urmă, o bună idee. Astfel am avut zilele acestea un desert foarte bun și în plus am mai folosit din albușurile puse la păstrare. 

 

INGREDIENTE

  • 6 albușuri
  • 6 linguri de zahăr tos fin
  • 6 linguri rase de făină albă
  • 1 linguriță de coajă răzuită de portocale
  • 1 praf de sare
  • 1 plic de vanilie
  • 1 praf de copt
  • 150 grame de merișoare
  • unt pentru uns forma de copt
  • Pentru decor:
  • 2-3 linguri de zahăr pudră
  • 1 plic de vanilie
  • cireșe confiate
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert guguluf din albusuri, cu merisoare:

Albușurile se mixează bine cu praful de sare și se continuă mixarea, adăugând treptat zahărul și vanilia, până ce compoziția are aspectul și consistența de bezea, bine legată.

Se adaugă apoi coaja de portocale, mixând întruna.

Se presară treptat făina amestecată cu praful de copt și se uniformizează compoziția, amestecând ușor, de jos în sus, ca să nu piardă mult din volum.

Se adaugă puțin câte puțin și merișoarele, iar după uniformizare se toarnă compoziția în forma de copt, unsă cu unt în prealabil și tapetată cu făină.

Se dă guguluful la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, până ce se rumenește frumos.

Se scoate guguluful din cuptor și după ce se răcorește, se desprinde ușor, de jur împrejur și în mijloc, de pereții vasului, cu ajutorul unui cuțit cu lama subțire.

Se răstoarnă ușor pe un platou și se pudrează, cât timp mai este cald, cu zahăr pudră amestecat cu un plic de vanilie. Se poate decora, după preferință, cu fructe confiate, ciocolată, fructe din dulceață, sau ornamente decor.

Se porționează după ce se răcește complet.

TIPS-URI

1

Dacă albușurile sunt de la congelator, trebuie scoase din timp, ca să se decongeleze natural.

2

Mixați mai întâi albușurile cu sare, iar când încep să prindă volum, adăugați treptat zahărul și vanilia.

3

Mixați compoziția până ce devine ca o bezea bine legată, iar apoi adăugați treptat făina, amestecată cu praful de copt. Dacă nu ați mixat suficient albușurile, există riscul să se lase compoziția.

4

După ce scoateți guguluful din cuptor, lăsați-l să se răcorească puțin și desprindeți-l cu grijă de pereții vasului, cu ajutorul unui cuțit cu lama subțire.

5

Decorați guguluful cu zahăr pudră, cât timp acesta mai este cald. Astfel, zahărul va adera mai ușor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert guguluf din albusuri, cu merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

ULTIMELE COMENTARII

bobtilt

Търсите вълнуващо казино изживяване? Посетете https://onlinecasinobg.net/ – вашият пътеводител в света на онлайн хазарта в България за 2025! Сайтът предлага задълбочени ревюта, сравнения на бонуси и полезни съвети за избор на най-добрите платформи. От слотове като Starburst и Gonzo’s Quest до игри на живо като Lightning Roulette, ще намерите всичко за безопасна и печеливша игра. С информация за плащания чрез PayPal, Skrill, Neteller или криптовалути, както и за прогресивни джакпоти като Mega Moolah, този ресурс е задължителен за всеки играч!

Cozonac cu nuca si cacao

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Chocoflan