Punem laptele pe foc, iar cand a inceput sa se formeze o spuma la suprafata, stingem focul si adaugam esenta de vanilie (este mult mai parfumata daca folositi semintele de la 2 pastai de vanilie). Acoperiti vasul si-l lasati asa 30 minute.
In acest timp, batem ouale impreuna cu galbenusurile, sarea si zaharul pana obtinem o crema consistenta.
Dam drumul din nou la lapte si cand incepe sa dea in clocot, luam oala de pe foc si turnam usor peste crema de oua, amestecand energic pana cand se incorporeaza complet.
Punem din nou totul pe foc pana incepe sa dea din nou in clocot, apoi dam deoparte si lasam sa se racoreasca, dupa care adaugam smantana pentru frisca (nebatuta si neindulcita) amestecand pana la omogenizare.
Turnam in caserola si lasam sa se raceasca complet, apoi dam la congelator, amestecand din 30 in 30 minute, pentru a nu se forma cristale de gheata.
Daca aveti masina de facut inghetata, lasati crema se sa raceasca complet, pe urma o dati la frigider peste noapte, pentru a fi foarte rece inainte de o pune in masina, iar cand o puneti la aparat nu dureaza decat 15-20 minute, apoi o dati la congelator pentru cand doriti sa o serviti.
Delicioasa si mult mai sanatoasa! <3