Desert inghetata de ciocolata

de Bunica in Dulciuri, 3 Iul 2017 | 4888 vizualizari

 

Inghetata de ciocolata curcubeu pe cerul gurii, dar si calorii..............:)))))))

 

INGREDIENTE

  • 200 g ciocolata 52% cacao
  • 250 g mascarpone
  • 400 ml smantana frisca 35% grasime
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata de ciocolata:

Pune 200 ml smântână intr-o cratiță și pune pe foc.

Ciocolata rupe-o in bucăti mici.

Adaugă ciocolata in smântâna adusă la punctul de fierbere.

Ia vasul de pe foc și amestecă până la încorporare completă.

Lasă compoziția la răcit.

Mixează cele 200 ml smântână pentru frișcă.

Pune mascarpone intr-un vas și mixează-o  2-3 minute.

Adaugă peste mascarpone, ciocolata răcită. Mixează 1 minut.

Toarnă compoziția peste frișcă și mixează pentru încorporare.

Toată compoziția este transferată in vase pentru congelator.

Lasă la congelator 2-3 ore înainte de a consuma.

Să vă fie de folos!

TIPS-URI

1

Compoziția de ciocolată cu mascarpone se adaugă peste frișcă puțin câte puțin (câte o lingura)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort in patru culori (cu ciocolata si sos de caramel)