Desert inghetata de mure

de oanapl in Dulciuri, 26 Sep 2020 | 2358 vizualizari

 

Vă invit să încercați o înghețată delicioasă și foarte ușor de pregătit.

 

INGREDIENTE

  • 400 g iaurt
  • 400 g mure congelate (sau alte fructe de pădure)
  • 80 g miere
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata de mure:

Înainte de a face înghețata, se pune cutia de iaurt în congelator pentru 30-60 de minute.
Se scot fructele și iaurtul din congelator.
Se pun murele într-un robot și se mărunțesc. Se adaugă iaurtul semi înghețat și mierea și se mixează din nou timp de 20-30 de secunde.
Se deschide capacul robotului și se amestecă cu o spatulă. Se mixează iar câteva secunde, până când se obține o înghețată omogenă.
Ea poate fi mâncată așa, dar dacă doriți o consistență mai tare, se transferă într-o caserolă care se bagă la congelator 3-4 ore. La jumătatea timpului, se deschide caserola și se amestecă bine înghețata, pentru o textură și mai fină.
Dacă aveți mașină de înghețată, puteți transfera compoziția din robot în ea și să o amestecați până când se mai întărește și are consistența dorită.

TIPS-URI

1

Ideal ar fi să treceți printr-o strecurătoare murele după ce le blenduiți, deoarece nu se mărunțesc perfect și mai rămân sâmburi, care se simt în momentul în care mâncați înghețata.

2

mai puteți adăuga miere dacă nu e suficient de dulce pentru voi

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Parfait de capsuni