Desert Lapte de pasare

de ioana_lupu in Dulciuri, 30 Mar 2020 | 4266 vizualizari

 

Laptele de pasare este unul dintre dulciurile din copilarie, facute de bunica. Am noroc ca bunica mea inca mai este in viata si profit de acest lucru ca sa o rasfat eu pe ea, cu tot ceea ce m-a invatat. <3

 

INGREDIENTE

  • 2 l lapte
  • 10 oua
  • 20 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 2 linguri de amidon sau faina (optional)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Lapte de pasare:

In primul rand, se separa ouale. Albusurile se bat cu praful de sare si cu 10 linguri de zahar.

Intr-o cratita mai lata, se pune laptele pe foc. Cand laptele este aproape de punctul de fierbere, se da focul la mic. Se ia cu o lingura din albusul batut si se pune peste lapte. Se tine albusul 1 minut pe o parte si 1 minut pe cealalta parte. Se scoate cu o spumiera, pe o tava, fiecare fulg de bezea. Se procedeaza asa pana terminam toata bezeaua.

La sfarsit strecuram laptele. Intr-o cratita curata, frecam galbenusurile cu 10 linguri de zahar, esenta de vanilie si 2 linguri de faina (doar daca vreti sa fie gros se pune faina) si amestecam cu un tel. Adaugam laptele treptat, ca sa nu se coaguleze oul. Cand am adaugat tot laptele, il punem iar pe foc mic si amestecam constant cu un tel. Cand incepe sa se ingroase, oprim focul si il lasam sa se raceasca.

Acest desert se serveste rece, dar noua ni-l place si cald.

Dupa ce s-a racit, se pune intr-un bol crema de galbenus si peste ea se pun fulgisorii de bezea.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Bezeaua se poate face si fara zahar.

2

Se poate servi si cu ciocolata razalita deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi, umplutura de dovleac si branza