Desert mere coapte

de Bunica in Dulciuri, 17 Apr 2019 | 1763 vizualizari

 

Un desert de post si nu numai .Merele coapte umplute cu nuca si dulceata de visine sunt delicioase! Au disparut foarte repede, n-am apucat sa fac decat o fotografie:)))))

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. mere
  • 3 linguri zahar tos
  • 2 linguri dulceata de visine
  • 4-5 bucati miez de nuca
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mere coapte:

Pentru inceput pune zaharul intr-o cratita.

Pune cratita pe foc pentru caramelizarea zaharului.

Cand zaharul este caramelizat iei cratita de pe foc si tapetezi cratita cu zahar prin rotirea ei.

Merele spalate, curatate de coaja si cu cotorul scos se pun in cratita cu zahar caramelizat.

In locasul cotorului pune 2-3 visine si miez de nuca.

Dai cratita la cuptorul incins la 180 grade C.

Merele sunt coapte cand sunt inmuiate.

Scoate cratita din cuptor si lasi sa se racoreasca. 

Le scoti cu o paleta pe o farfurie.

Au fost delicioase!

TIPS-URI

1

Merele coapte se pot servi cu frisca sau inghetata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mere coapte" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Desert eclere cu crema de vanilie si mascarpone