Desert mini cannoli cu mascarpone

de Ancutsa in Dulciuri, 13 Mai 2020 | 6434 vizualizari

 

Tradițional, se umplu cu o cremă cu ricotta, fulgi de ciocolată și scorțișoară, însă eu am pregătit o variantă reinterpretată, și anume mini cannoli (pentru că formele mele au fost mici) umplute cu o cremă din mascarpone, ciocolată cu lapte, vanilie și scorțișoară.

„Aluaturi de casa”

 

INGREDIENTE

  • Pentru cannoli:
  • 240 g făină,
  • Un praf de sare,
  • 30 g unt,
  • 120 ml vin alb,
  • 1 gălbenuș,
  • 1 linguriță zahăr,
  • Pentru cremă:
  • 250 g mascarpone,
  • 50 ml frișcă lichidă,
  • Un praf de sare,
  • 20 g ciocolată cu lapte,
  • Un vârf de cuțit scorțișoară,
  • Un vârf de cuțit pudră de vanilie,
  • În plus:
  • 600 ml ulei,
  • 40 g făină,
  • 30 ml apă
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mini cannoli cu mascarpone:

 

Aluatul: se amestecă într-un bol făina cu un praf de sare și untul, fărâmițând cu degetele, se adaugă vinul, gălbenușul și zahărul și se amestecă. Se transferă pe blatul de lucru presărat cu puțină (40 g) făină și se frământă ușor, dându-i formă rotundă. Nu frământați prea mult, ca să nu-l înfîinați prea tare. Se împachetează aluatul în folie alimentară și se dă la frigider 30 de minute.

Se amestecă, într-un bol, cu mixerul, crema mascarpone cu frișca lichidă, scorțișoara și vanilia. Se dă puțină ciocolată pe răzătoare sau se rad din ea cârlionți folosind un cuțit zimțat. Se amestecă ușor acum. Se dă la rece.

Se scoate aluatul pe masa (presărată mai devreme cu făină) și se întinde în foaie subțire. Se decupează din el cercuri, cu un pahar, sau o formă de patiserie. Se pregătește o ceșcuță cu puțină (30 ml) apă. Acum, se așază tubul de patiserie sau pentru cannoli pe mijlocul cercului de aluat, se aduc capetele împreună, lipindu-le cu puțină apă și suprapunându-le.

Într-o cratiță, se încinge uleiul până la 180 de grade și se prăjesc cannoli, întorcându-i și pe o parte, și pe alta, până devin aurii. Se scot pe o tavă pregătită cu mai multe șervete de hârtie, care să absoarbă surplusul de ulei. Se scot cu grijă tuburile fierbinți și se pregătesc alte și alte cannoli.

După ce s-au răcit, se umple cu cremă. 

 

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/05/mini-cannoli-cu-mascarpone.html

TIPS-URI

1

Sugestie de servire: Se pudrează cu zahăr, (faceți poze cu multi shot în timp ce le pudrați, probabil că veți umple toată masa cu zahăr pudră, dar e distractiv).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini cannoli cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]