Desert mini croissante cu gem

de RODIMUR in Dulciuri, 26 Apr 2020 | 2488 vizualizari

 

Un desert foarte bun, preparat ușor și rapid, din aluat fraged (chiar din comerț, dacă nu aveți rețineri în această privință) și gem. Eu prepar în casă dulciurile, nu prea cumpăr din comerț decât foile pentru plăcintă și aluatul fraged, care nu m-au dezamăgit niciodată. 
Economice și rapid de făcut (casa s-a umplut imediat de mirosul îmbietor de patiserie) corissantele acestea sunt un deliciu la micul dejun, lângă o cană cu lapte, ceai, sau cafea, dar și la desert, la prânz, sau seara.
Din ingredientele de mai jos am făcut 12 croissante, cam câte 3/porție. Cine dorește să facă mai multe, va folosi un pachet întreg de aluat de foietaj și tot gemul din borcan.

 

INGREDIENTE

  • 400 grame aluat foietaj (1/2 pachet)
  • 1/2 borcan de gem
  • 1 ou, pentru uns
  • făină albă pentru întins foaia
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mini croissante cu gem:

Aluatul se scoate din congelator cu o oră înainte de preparare, ca să se decongeleze natural.

Se presară făină pe planșetă, se desface cu grijă foaia de aluat, și se mai întinde puțin, ca să se mai subțieze.

Se porționează aluatul cu un cuțit ascuțit,sub formă de triunghiuri.

Se pune gem la baza triunghiurilor, se rulează croissantele lejer spre vârf, fără a le strânge și se depun în tava în care în prealabil s-a pus hârtie de copt, puțin distanțate, ca să nu se lipească atunci când vor crește în cuptor.

Se ung croissantele cu un ou bătut și se dă tava în cuptorul preîncălzit, la temperatură medie spre mare.

Când croissantele au crescut și s-au rumenit frumos, se scoate tava din cuptor și se pot servi, calde. Croissantele cu gem sunt foarte bune și după ce s-au răcit și mai pot fi reîncălzite, în cuptorul cu microunde.

TIPS-URI

1

Decongelați natural aluatul de foietaj, scos din congelator.

2

Dacă aluatul se rupe, se poate lipi, presărat cu făină și întins cu sucitorul.

3

Este bine să subțiați puțin aluatul, ca să fiți siguri că va crește frumos și nu va rămâne crud și necrescut.

4

Folosiți orice fel de gem, dar important este să fie bine scăzut, că nu fie curgător.

5

Cuptorul trebuie preîncălzit, iar croissantele se coc la temperatură mare, până ce cresc și se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini croissante cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (24)

RODIMUR 1

28.04.2020, 10:41

Daaaa, Ancutsa, ceva bun, ușor de făcut și rapid... Mulțumesc pentru atenție!

dantes 1

28.04.2020, 13:17

Delicioase!

RODIMUR 1

28.04.2020, 13:58

Mulțumesc frumos, Dantes!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cornuri cu nuca si gem de prune