Desert mini-eclere

de Criss in Prajituri, 13 Dec 2010 | 37616 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 10 linguri apa rece
  • 100 g unt sau margarina
  • 100 g faina
  • 4 oua
  • Crema:
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 1 vanilie
  • 200 ml lapte
  • 250 ml frisca
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mini-eclere:

Coji: Apa cu untul sau margarina se pun la fiert. In momentul in care incepe sa fiarba se ia craticioara de pe foc si se adauga toata faina. Se amesteca foarte bine si se adauga ouale pe rand, astfel incat dupa ce primul ou a fost bine amestecat si incorporat, il adaugam pe urmatorul.

Intr-o tava, pe hartie de copt, facem cu poshul bastonase sau gogosele de aluat. Coacem in cuptorul preincalzit la foc mediu, fara a deschide usa cuptorului 25 minute.

Crema: Oul intreg se amesteca cu zaharul, vanilia, amidonul si laptele si se fierbe pana se ingroasa ca o budinca. Cand s-a racit crema, se amesteca cu frisca batuta. Crema se pune in posh si se umplu cojile de eclere.

Glazura: Am topit o ciocolata cu lapte la microunde, am amestecat cu frisca lichida si am glazurat eclerele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini-eclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gherute de pisica