Desert mini-pavlova cu zmeura

de Oana in Prajituri, 24 Aug 2017 | 13186 vizualizari

 

Un desert rafinat si foarte aromat, foarte usor de realizat!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 albusuri
  • un praf de sare
  • o lingurita zeama de lamaie
  • 200 gr zahar pudra

Crema:

  • 3 galbenusuri
  • 100 gr zahar pudra
  • 250 gr mascarpone
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 150 ml smantana pentru frisca

Sos de zmeura:

  • 150 gr zmeura congelata
  • 50 gr zahar pudra

Decor:

  • zmeura proaspata
  • frunze de menta
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mini-pavlova cu zmeura:

Blat: Se mixeaza albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie, iar cand incep sa se intareasca, se pune treptat zaharul pudra. Se mixeaza pana se obtine o bezea tare.
Se deseneaza cercuri pe o hartie de copt si se formeaza 8 mini blaturi de bezea
Se pun in cuptor, la 90 de grade C, pentru 2 ore, pana bezeaua este tare in exterior. Se lasa apoi la racit.
Crema: Se mixeaza pe baie de aburi galbenusuile cu zaharul pana se umfla si se ingroasa putin. Se lasa la racit. Se amesteca apoi cu mascarpone si frisca batuta, omogenizand usor cu o spatula. Se adauga la final vanilia. Se pune crema intr-un pos, la frigider.
Sos: Se pune zmeura congelata intr-o craticioara impreuna cu zaharul pudra. Se fierbe pana incepe sa se ingroase putin, apoi se mixeaza cu blenderul vertical si se trece prin sita.
Asamblare: Se pun 4 mini-blaturi de bezea pe un platou, se umplu cu crema, se pune sos de zmeura, cateva fructe proaspete, apoi al doilea blat de bezea si se decoreaza cu crema, zmeura proaspata si frunze de menta.

Ca varianta la acest desert minunat, se poate face si tort Pavlova. Acelasi gust fantastic intr-o alta prezentare :) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini-pavlova cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Rocsi 1

26.08.2017, 21:29

Este yami, yami, yami! As vrea o prajiturica, dar sigur nu mai este!

mihaelar63 1

28.08.2017, 15:58

Perfect pentu desert!!!!

Oana 1

28.08.2017, 23:41

Ma bucur ca va place!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]