Desert mucenici umpluti cu nuca fiarta in lapte

de Constelatialeu in Dulciuri, 9 Mar 2021 | 3539 vizualizari

 

De data asta i-am umplut, ca-mi place tare mult nuca fiarta-n lapte. N-am facut multi, dar i-am facut babani.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 650 g faina
  • 80 g unt cu 82% grasime
  • 300 ml lapte
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 7 g drojdie uscata ( sau 25 g drojdie proaspata)
  • un praf de sare
  • esenta vanilie
  • coaja de lamaie
  • Pt. un
  • 1 galbenus de ou+ 1 lingura lapte
  • Crema
  • 150 ml lapte
  • 150 g nuca macinata
  • 50 g stafide brune
  • 50 g zahar
  • esenta vanilie
  • coaja de lamaie
  • Decor
  • miere
  • nuca macinata
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mucenici umpluti cu nuca fiarta in lapte:

Aluat : Intr-un ibric am pus laptele, untul si zaharul si l-am pus pe foc sa se incalzeasca, nu trebuie sa fie fierbinte. Am tras de pe foc cand untul sa topit, am adaugat drojdia, cele 2 oua, esenta de vanilie si coaja de lamaie, am omogenizat bine. Am cernut 400 g de faina intr-un castron,am adaugat sarea si apoi am turnat amestecul din ibric. Am pus la mixer paletele in forma de spirala si am mixat cca 20 min, apoi am adaugat restul 250 g faina , am incorporat-o bine si am mixat cca 20 min. Am uns un castron cu ulei, am transferat aluatul in el, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat sa creasca pana ce si-a dublat volumul.

Crema: Intr-un ibric am pus laptele, zaharul, nuca si stafidele si am pus pe foc. Am amestecat continuu pana ce nuca a absorbit tot laptele, apoi am adaugat esenta de vanilie si coaja de lamaie. Am lasat sa se raceasca bine.

Dupa ce aluatul a crescut l-am impartit in 8 parti aproximativ egale, cca 158 g pe buc. Am intins pe lungime mai mult, fiecare bucata, am pus umplutura, cca 50 g, am rulat strans,am rasucit apoi am unit capetele si am format un opt. Am procedat la fel pana am terminat aluatul, am acoperit mucenicii cu folie alimentarasi am lasat sa mai creasca cac 15 min. Am asezat mucenicii in tava tapetata, i-am uns cu ou si am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade. Cand au inceput sa se rumeneasca frumos i-am scos din cuptor, i-am lasat cca 10 min sa se tempereze, i-am uns cu miere si am presarat nuca macinata.Sa aveti pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mucenici umpluti cu nuca fiarta in lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]