Desert mucenici umpluti de post

de Rocsi in Dulciuri, 9 Mar 2020 | 2708 vizualizari

 

Am vazut ca anul acesta au circulat pe retelele de socializare foarte multe retete de mucenici umpluti. Si mi-am zis, de ce nu? Hai sa incerc si eu, ca nu are ce sa fie rau. Am ales sa ii pregatesc de post, insa cine doreste, ii poate face si de dulce. Au iesit aromati, pufosi si foarte buni. Ne-am facut pofta si in acest an!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 600 gr faina
  • 330 ml bautura de migdale (de soia, cocos, apa minerala, etc.)
  • 40 gr zahar
  • 7 gr drojdie uscata
  • 30 ml ulei
  • 2 lingurite vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 300 gr nuca macinata
  • 4 linguri zahar brut
  • 2 linguri pudra de rascove (cacao)
  • 180 ml bautura de migdale fierbinte
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Pentru sirop:
  • miere
  • apa fierbinte
  • nuca prajita si macinata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mucenici umpluti de post:

Aluatul:
Cerneti faina intr-un bol, presarati sarea, zaharul, drojdia, amestecati cu o lingura.
Bautura de migdale, calduta, o turnati treptat, framantati pana aluatul devine omogen.
Incorporati vanilia si coaja rasa de lamaie.
Uleiul il adaugati in doua transe si framantati bine.
Acoperiti aluatul cu un prosop gros, il lasati la loc cald sa dospeasca, circa o ora.

In acest timp pregatiti umplutura:
Amestecati nuca macinata cu bautura de migdale fierbinte, apoi adaugati pudra de rascove, zaharul brut si esenta de rom.
Invartiti pana sunt bine omogenizate.

Siropul:
De obicei pregateam sirop din apa cu zahar, apoi ii ungeam si cu miere.
De aceasta data, am ales altfel: amestecati intr-un bol miere cu apa fierbinte, insa puneti mai multa miere, sa iese un sirop mai grosut.
Ungeti masa de lucru cu putin ulei, rasturnati aluatul.
Il impartiti in 10 bile.
Luati fiecare bila de aluat, intindeti un dreptunghi.
Puneti cate o lingura plina cu umplutura, o intindeti pe toata suprafata.
Rulati strans, apoi, sulul obtinut il mai lucrati cu mainile sa il faceti mai lung.
Uniti capetele si ii dati forma de opt.
Procedati astfel pana terminati toti mucenicii.
Ii asezati pe o tava tapetata cu hartie de copt, cu distanta intre ei.

II lasati sa creasca 20-230 de minute.
Ii introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 25-30 de minute, pana se rumenesc.
Cand sunt gata, ii scoateti din cuptor.
Ii ungeti bine cu sirop, de vreo 2-3 ori fiecare, apoi ii presarati cu nuca macinata.

Se servesc calzi! Daca nu ii serviti pe toti, ii puneti pe un platou si ii acoperiti cu folie, pentru a se pastra moi.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mucenici umpluti de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert mucenici moldovenesti cu fanta, de post