Desert negresa cu afine si nuci - de post

de mirela0911 in Dulciuri, 13 Mar 2019 | 5529 vizualizari

 

O prajitura pufoasa, delicioasa, perfecta pentru zilele de post! Nu ramane decat sa o incercati si sa va bucurati de gustul ei!
Retete de post creative

 

INGREDIENTE

  • 350 ml bautura de orez
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • Un praf de sare
  • 250 g dulceata de afine
  • 150 ml ulei
  • 500 g faina alba
  • 30 g cacao neagra
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lgt esenta de rom
  • o mana de nuca
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu afine si nuci - de post:

Intr-un bol se pune bautura de orez. Se adauga sarea, zaharul, zaharul vanilat si se amesteca bine pana ce se topeste tot zaharul. Se adauga apoi dulceata, esenta de rom, uleiul iar la final faina, cacaoa si praful de copt. Se omogenizeaza bine.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se niveleaza iar deasupra se asaza nucile taiate in bucati mai mici. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa timp de 40 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se scoate din cuptor si se lasa la racit, daca aveti rabdare.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Dimensiunea tavii folosite este de 23x33 cm.

2

Bautura de orez se poate inlocui cu apa minerala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu afine si nuci - de post" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert briose de post cu banane