Desert negresa cu bile de ricotta si cocos

de Adele in Prajituri, 14 Mar 2017 | 2722 vizualizari

 

Recunosc mai mare titlu decat sa o pregatesti 😊😊😆👌

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 100 gr ciocolata amara
  • 100 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 100 gr faina
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 1 praf de sare
  • un praf de copt
  • aroma de vanilie.
  •  bile albe:
  • 100 gr ricotta
  • 50-60 gr faina de cocos
  • 2 linguri fulgi de ciocolata
  • decor
  • glazura
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu bile de ricotta si cocos:

Pentru inceput, se pregateste compozitia, separat se mixeaza albusurile cu putina sare, pana devin spuma; in alt vas, se mixeaza galbenusurile cu zahar, se adauga ciocolata si untul topit si racit, se adauga faina, amidonul de porumb si praful de copt, se incorporeaza bine, esenta de vanile si la final, albusurile spuma. Intr-un vas, se amesteca ricotta cu putin zahar pudra, nuca de cocos si fulgii de ciocolata, se formeaza bilute potrivite.

Intr-o tava tapetata, se asaza un strat de compozitie, in ordinea dorita se pun bilele si restul de compozitie . Se da la cuptor, la 180° C, pentru 25-30 minute.

Prajitura racita se decoreaza cu glazura sau simplu zahar pudra.

TIPS-URI

1

In loc de ciocolata, puteti folosi cacao amara cam 100 gr.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu bile de ricotta si cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu banane și ciocolată - Deliciu pufos și aromat

ieri la 09:14

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

pe 12.05 la 20:55

Tartă cu caise

pe 12.05 la 20:45

Clătită XXL cu fulgi de ovăz

pe 12.05 la 20:32

Pâine de casă cu semințe - Rețeta ușoară, fără frământare

pe 12.05 la 09:25

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu piersici si mascarpone