Desert negresa cu halva, de post

de mirela0911 in Prajituri, 12 Dec 2021 | 5611 vizualizari

 

Cred ca toata lumea a facut cel putin o data aceasta prajitura, negresa, de post. Ce e minunat la aceasta negresa este faptul ca poti sa pui ce arome vrei, sa o imbunatatesti in fel si chip dupa gustul tau. De data aceasta am adaugat in plus halva rasa care i-a dat un gust deosebit.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani apa minerala
  • 1 cana zahar
  • 1/2 lgt sare
  • 5 lg ulei
  • 3 cani faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 5 lg pudra de roscove
  • 3 lg dulceata cirese negre
  • o mana de nuca taiata grosier
  • 1 lgt esenta de rom
  • 100 g halva razuita
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu halva, de post:

Intr-un bol se amesteca apa minerala cu zaharul si sarea pana ce acestea se dizolva. Se toarna uleiul apoi faina amestecata cu praful de copt si pudra de roscove, cernute. Se omogenizeaza bine compozitia, se adauga esenta de rom, dulceata de cirese negre (pe cat posibil doar fructele) si nuca taiata. 

Se amesteca bine totul si se toarna apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu dimensiunea de 22x33 cm. Deasupra se rade halvaua apoi cu o furculita se fac cerculete pe toata suprafata compozitiei.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40 de minute.

Se poate servi simpla sau pudrata cu zahar pudra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Pudra de roscove se poate inlocui cu cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu halva, de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

ieri la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

ieri la 13:19

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si gris - de post