Desert negresa cu zmeura

de Panacris in Prajituri, 20 Mar 2017 | 4319 vizualizari

 

Ce poate fi mai bun, cacao și zmeurăăăăă ;) Negresa preparată ad-hoc, la cererea Zmeului Mijlociu! ;) Un dulce rapid și deliciosss! ;) Spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE

  • 8 bucăți ouă 
  • 24 de linguri zahăr tos 
  • 24 de linguri ulei de floarea soarelui 
  • 24 de linguri lapte degresat 
  • cca. 500 g faină albă de grâu Raftul Bunicii 000
  • 1 plic praf de copt 
  • 1 plic zahăr vanilinat Bourbon 
  • ½ linguriță esență de migdală marocană Dr. Oetker 
  • 1 praf sare iodată 
  • zeama si coaja de lămâie
  • 100 g cacao 
  • cca. 250 g zmeură 
  • cca. 100 g nucă măcinată 
  • 50 g zahăr pudră 
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu zmeura:

Ouăle se bat energic cu zahărul, zahărul vanilinat, esența de migdale, până se obține o cremă spumoasă, apoi se adaugă uleiul, laptele amestecându-se usor până se încorporează toate ingredientele. Făina se cerne împreună cu praful de copt, peste crema obținută mai sus,  adăugându-se zeama și coaja de lămâie, amestecându-se ușor până se încorporează toate ingredientele. La final, se adaugă praful de cacao, amestecând ușor, până se obține un aluat omogen. Compoziția obținută se toarnă într-o tavă tapetata cu foaie de pergament, se presară zmera proaspătă sau decongelată, amestecată cu nucă măcinată. Prăjitura se coace la foc moderat, 180 grade C, cca. 50 de minute. Dupa ce trece testul scobitorii, prăjitura, se scoate din cuptor și se lasă la răcit în tava. La servire se presară zahăr pudră din belșug. 

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu visine