Desert Non plus ultra

de katty in Dulciuri, 3 Ian 2021 | 4479 vizualizari

 

Retete festive de iarna
Daca va place bezeaua aceasta este o prajitura delicioasa, dulce acrisoara. de mare efect.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr unt 82% grasime
  • 330 gr faina
  • 250 gr zahar
  • 4 oua
  • vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Non plus ultra:

Mixam untul aflat la temperatura camerei cu 50 gr zahar, un praf de sare, vanilie si galbenusurile. Adaugam faina  si framantam un aluat nelipicios pe care il intindem cu sucitorul pe un blat infainat.Grosimea trebuie sa fie  3-4 mm.Cu un disc de metal decupam cercuri pe care le asezam in tava pe hartie de copt. Albusurile le mixam cu un oraf de sare, apoi cu zaharul ramas pana  se intaresc. Punem bezeaua intr-un pos cu capat zimtat si turnam bezea deasupra biscuitului.Dam tava la cuptorul preincalzit la 150 de grade pentru 40 de minute. Scoatem tavile si le lasam sa se raceasca. Ungem cate 2 cu gem de caise sau alt gem acrisor.Le pastram la temperatura camerei.

TIPS-URI

1

puteti lipi prajiturile cu orice gem, dar este de preferat unul acrisor

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Non plus ultra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]