Desert orez cu lapte, rom si stafide

de MotanLaOale in Dulciuri, 18 Ian 2021 | 3491 vizualizari

 

Eu l-am preparat la slow cooker Crock-Pot.
"Retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

  • 300g orez
  • 1 litru lapte
  • 150g zahar
  • 100g stafide
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • 80ml rom
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert orez cu lapte, rom si stafide:

Stafidele se pun in rom pentru cel putin 1 ora.

Orezul se spala si se pune in apa rece pentru 30 minute.

Dupa, se pune in vasul slow cooker-ului.

Se pune zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie.

Se toarna laptele si se amesteca.

Se pune capacul si se seteaza pe "high" pentru 3 ore.

Dupa 2 ore se adauga si stafidele scurse si se amesteca.

Se pune in castroane si se serveste.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert orez cu lapte, rom si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de clatite pentru Gabitza