Desert pana cotta cu lapte si capsuni

de Catalina L in Dulciuri, 17 Aug 2018 | 5413 vizualizari

 

Vara este ideal, putem diversifica acest desert cu fructele dorite.
Este de obicei compus din smantana, lapte, zahar si parfumat cu vanilie. Se adauga gelatina pentru a obtine o crema ferma.
De data aceasta l-am facut numai cu lapte, este mai putin cremos dar mai dietetic.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/08/pana-cotta-cu-lapte-si-capsuni.html

 

INGREDIENTE

  • 50 cl de lapte
  • 4 foi de gelatina
  • 60 g de zahar+ 2 linguri
  • esenta de vanilie
  • 20 de capsuni
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pana cotta cu lapte si capsuni:

Spalati si curatati capsunile.

Taiati-le in 4, amestecati-le cu 2 linguri de zahar si dati la rece.

Puneti foile de gelatina la hidratat in apa rece.

Intr-o oala adanca puneti la fiert laptele cu cele 60 g de zahar.

Amestecati si cand ajunge la fierbere luati de pe foc.

Adaugati gelatina stoarsa bine, vanilia si amestecati pana se topeste.

Puneti un pic de capsuni taiate in verine.

Varsati apoi laptele deasupra.

Lasati sa se raceasca la temperatura ambianta, apoi dati la rece cel putin 3 ore.

Cand panna cotta este legata, puneti deasupra capsunile ramase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pana cotta cu lapte si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta rulata cu mere si dovleac placintar