Desert pancakes fara gluten

de ReteteAlina in Dulciuri, 30 Apr 2020 | 2786 vizualizari

 

Recomand aceste pancakes pentru cei care nu pot manca cu gluten.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina pentru prajituri fara gluten (eu am folosit o alta marca de faina fara gluten care se gaseste in Spania, am pus la poze)
  • 2 oua mari (L)
  • 50 grame unt
  • 250 ml lapte sau apa
  • 50 grame zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • Putin bicarbonat
Portii: 7
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pancakes fara gluten:

Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul si cu praful de copt.
Separat se topeste untul 5-10 secunde in cuptorul cu microunde, apoi amestecam cu telul si incorporam laptele sau apa (eu am folosit apa) si ouale, se amesteca totul foarte bine.
In bolul cu faina, se toarna putin cate putin din amestecul de apa cu unt si oua, se amesteca cu telul foarte bine pentru a nu se forma cocoloase.La sfarsit am adaugat putin bicarbonat.
Am folosit o tigaie mica (cu diametrul de 14 cm), se unge tigaia cu unt sau cu putin ulei, se pune la incins.
In tigaia incinsa se pune mai mult de jumatate de polonic, cand vedem ca deasupra face gauri se intoarce pe cealalta parte si se lasa aproximativ 2 minute. Mie mi-au iesit 7 pancakes.
Se pot servi cu ce doriti.
Eu le-am servit cu dulceata de zmeura.
Au iesit foarte pufoase si bune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pancakes fara gluten" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite finlandeze la cuptor, fara zahar