Reţete de suflet
Papanaşii sunt favoriţii fetei mele şi de câte ori am ocazia, nu ezit să-i prepar pentru ea.
Aluat
Pentru decor
Pregătim aluatul Într-un vas mai mare punem brânza, zahărul, ouăle bătute, vanilia, coaja rasă de lămâie, sarea şi bicarbonatul stins cu zeama de lămâie si amestecăm bine cu o lingură, apoi adăugăm puţin câte puţin din făină (dată prin sită de două ori înainte). Frământăm cu mâna si mai adăugăm făină dacă mai necesită. Aluatul trebuie să fie usor de modelat. Lăsăm aluatul să se odihnească vreo 15 minute. Formăm în palme câte un rotocol şi facem o gaură în centru pe care le vom pune apoi pe o tavă tapetată cu făină. La fiecare gogoaşă vom face câte o bilă. Le vom prăji în baie de ulei până se rumenesc pe ambele părţi. Se scot pe şerveţele de hârtie. Se asează pe farfurie câte o gogoaşă, se unge cu smântână şi dulceaţă si se potriveşte câte o bilă în centru care se decorează cu un moţ de smântână si o vişină din dulceaţă. Se servesc calde. Nemaipomenit de buni !