Desert pasca cu ciocolata

de oanapl in Prajituri, 12 Mai 2021 | 4724 vizualizari

 

"retete pascale"
Pentru Paște am pregătit o pască delicioasă cu ciocolată. Am făcut-o cu blat și deoarece tava mea nu era foarte înaltă nu mi-a încăput toatp crema de ciocolată. Nu am aruncat-o ci am făcut 6 mini-păscuțe, fără blat, absolut delicioase.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 200g smântână
  • 70g zahăr
  • 25g cacao
  • 25g unt topit
  • 1 linguriță bicarbonat
  • 250 făină
  • 1 praf de sare
  • pentru umplutură:
  • 250 g cremă de brânză (mascarpone)
  • 80 g zahăr măcinat
  • 100 ml smântână pentru frișcă
  • 200 g ciocolată neagră (peste 50% cacao)
  • 3 ouă
  • 30 g amidon
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • Ouă de ciocolată pentru decor – optional
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca cu ciocolata:

Pentru blat, amesteci smântâna cu zahărul și sarea. Adaugi untul topit și apoi cacaua și bicarbonatul și omogenizezi. La sfârșit făina cernută în două-trei tranșe și frămânți un aluat ușor moale, pe care-l învelești în folie alimentară și îl dai la frigider pentru 30 de minute. Întinzi aluatul cu sucitorul pe o hârtie de copt, apoi îl transferi într-o formă de tartă și îl înțepi cu o furculiță pentru a evita umflarea lui. Tai surplusul de aluat de pe margine. Acoperi aluatul cu hârtie de copt și adaugi boabe de fasole deasupra sau biluțe speciale pentru copt și introduci tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius pentru 10 minute.

Din aluatul rămas decupezi floricele pe care le coci în cuptor pentru 10-15 minute.

 

Între timp pregătești umplutura.

Topești ciocolata pe baie de aburi.

Într-un castron încăpător amesteci brânza cu zahărul, apoi adaugi ouăle, pe rând, mixând după fiecare.
Torni ciocolata puțin răcorită peste brânză, în fir subțire, amestecând continuu. După ce ai încorporat ciocolata, torni smântâna pentru frișcă și amesteci.
Adaugi esența de vanilie, apoi amidonul pe care îl încorporezi bine.

Scoți tava din cuptor și îndepărtezi hârtia de copt cu fasolele și torni umplutura peste aluat.
Coci pasca la 160 de grade (ventilație, căldură de sus și de jos) pentru 40 de minute.
Scoți pasca din cuptor și o lași să se răcească în formă.

O decorezi cu ouă de ciocolata și cu floricele din aluat sau o lași simplă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu cocos si glazura de ciocolata neagra