Desert placinta cu branza si smantana

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 19 Noi 2017 | 6825 vizualizari

 

Tarte si placinte rumenite si iscusite
Pentru aceasta reteta m-am inspirat de aici

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300 g faina
  • 1 plic zahar vanilat (8 g)
  • 1 lingura zahar
  • 150 g smantana
  • 120 g unt
  • Umplutura:
  • 800 g branza de vaca
  • 150 g smantana
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat (8 g/plic)
  • 3 linguri gris
  • 3 oua
  • 100 g stafide
  • In plus:
  • o lingura de gris
  • 100 g smantana
  • Dimensiune tava: 27/37 cm
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu branza si smantana:

Se cerne faina si se amesteca cu zaharul vanilat, zaharul, smantana si untul. Se framanta toate ingredientele pana cand nu se mai lipesc de mana. Se imparte aluatul in doua si se intinde o foaie cu ajutorul unui sucitor pe masa de lucru unsa cu ulei. Se ruleaza foaia pe sucitor si se asaza intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se presara o lingura de gris peste ea.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se pregateste umplutura: branza de vaci se da pe razatoarea cea mare si se amesteca cu smantana, zaharul, zaharul vanilat, grisul, ouale si stafidele (clatite cu apa). Se toarna umplutura in tava, peste foaia de aluat. Se intinde si cea de-a doua foaie pe masa de lucru si se pune deasupra umpluturii, cu ajutorul sucitorului. Se inteapa aluatul din loc in loc cu o furculita si se unge cu 100 g smantana. Se introduce tava la cuptor pana cand placinta cu branza si smantana se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu branza si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crizanteme cu gem de piersici si rabarbar