Dulcele copilariei mele, niciodata nu ma pot satura de acest desert delicios!
O prajitura plina ochi de mere din gradina mea, va invit cu drag la rasfat!
Blat:
Umplutura:
Zahar pudra vanilat pentru decor.
Se prepara blatul, amestecand ingredientele, untul rece taiat bucati, faina cernuta, zaharul fin, vanilia, oul, iaurtul, laptele dulce, coaja de portocala( Bio), faina si praful de copt.
Se framanta pana se omogenizeaza aluatul, se infoliaza si se tine la rece pana este gata umplutura de mere.
Umplutura:
Avem nevoie de un vas larg pe foc mic, punem untul, zaharul si vanilia si lasam pana se topeste totul si se omogenizeaza, adaugam merele curatate si razuite, scortisoara dupa gust( mie imi place sa pun mai multa) si amestecam, apoi lasam compozitia inca 5 minute la foc mic sa se inmoaie si la final tragem vasul deoparte.
Aluatul il impartim in doua bucati egale.
Pe o suprafata infainata intindem prima foaie, o asezam in tava unsa cu unt, adaugam compozitia racita si deasupra asezam a doua foaie intinsa.
Intepam foaia din loc in loc cu furculita si tot cu ea sigilam marginile placintei.
Coacem placinta in jur de 40 de minute sau pana ce se rumeneste frumos.
Portionam placinta cand se raceste, o decoram cu zahar pudra vanilat si o mancam cu placere maxima! Merge bine cu o cupa de inghetata de vanilie alaturi!
1
Taiati prajitura numai cand este rece, altfel umplutura se va imprastia si nu veti obtine o forma frumoasa.