Desert placinta dobrogeana cu branza dulce

de Gherca Daniela in Dulciuri, 19 Iun 2018 | 23175 vizualizari

 

"Picnicul Bucatarasilor"
Eu zic ca merge perfect in sacosica bunatatilor pentru picnic, usor de depozitat si numai buna de mancat!

 

INGREDIENTE

  • Foile de aluat:
  • 500 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 300 ml apa rece
  • 4 linguri ulei
  • Umplutura:
  • 500 g branza proaspata de vaca
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 110 g smantana
  • 230 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri faina
  • In plus:
  • 2 oua
  • 400 g smantana
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta dobrogeana cu branza dulce:

Pentru aluat:

Faina o cernem intr-un lighean. adaugam sarea, apa si 2 linguri ulei, framantam pana obtinem un aluat omogem, iar la final restul de ulei. Bila rezultata o lasam deoaparte pana pregatim umplutura.

Pentru umplutura:

Branza o faramitam bine cu un praf de sare, adaugam si restul ingredientelor pana obtinem o umplutura cremoasa si usor de intins.

Luam bila de aluat si o impartim in 4 parti egale.

Fiecare bila o intindem intr-o foaie foarte subtire, pe care o umplem cu branza. Rulam usor si fiecare rulou il asezam intr-o tava dreptunghiulara mare tapetata cu hartie de copt.

Dupa ce am pus cele 4 foi umplute cu branza in tava, separat batem cele 2 oua cu zaharul, smantana si putina vanilie, apoi compozitia rezultata o turnam deasupra placintei si dam totul la  cuptorul preincalzit la 180C pentru 40-50 minute sau pana este frumos rumenita.

Cand este gata o lasam sa se raceasca complet, apoi o putem servi.
Este delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta dobrogeana cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (14)

oanapl 1

19.06.2018, 23:09

Imi ploua in gura!

kytz 1

20.06.2018, 06:33

Ce bunătate !

Rocsi 1

20.06.2018, 20:42

Ce rumena si delicioasa! As servi si eu din ea!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Tamara