Desert placinta greceasca- Bougatsa

de Catalina L in Dulciuri, 25 Mar 2017 | 4892 vizualizari

 

Astazi 25 martie este ziua nationala a Greciei.
„Hronia Polla se ollus, Ellines kai Roumani! La mulţi ani tuturor, greci şi români!“
Naţiunea elenă marchează astfel data oficială la care a izbucnit Revoluţia din 1821, care a proclamat independenţa ţării după 4 secole de stăptănire otomană.
„Revoluţia greacă de la 1821 a pornit din ţara noastră, iar asta ne face cu atât mai mândri că suntem greci născuţi în România“, arată Anton Traian Antoniadis, urmaş al unei vechi familii de comercianţi greci ai Constanţei, membru al Comunităţii Elene Elpis din Constanţa. 
În România, trăiesc la ora actuală 6.500 greci, cu precădere în judeţele din sud-estul ţării. Conform statisticilor, cea mai mare concentraţie de greci este în Dobrogea. 
Lista personalităţilor elene din România cuprinde nume răsunătoare - de la Ion Luca Caragiale la Jean Moscopol, de la Hariclea Haricli Darclėe la Nicholas Georgescu Roegen (părintele bioeconomiei), de la Radu Beligan la Jean Constantin.
Citeste mai mult: adev.ro/nlrr28
 
Cu aceasta ocazie, v-am pregatit o specialitate greceasca o placinta cu crema de gris si foi crocante, absolut delicioasa.
A fost adusa de imigrantii din Constantinopole si este extrem de populara la Thessalonique, in Macedonia cea mai întinsă regiune a Greciei
Se serveste de obicei la micul dejun pudrata cu zahar si cu scortisoara.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/03/placinta-greceasca-bougatsa.html

 

INGREDIENTE

  • 4 foi subtiri de placinta filo
  • 30 cl de lapte
  • 20 cl de smantana lichida
  • 90 g de gris
  • 1 ou
  • 1 lingura de coaja de portocala rasa
  • 30 g de unt
  • 60 g de zahar
  • 20 g de unt topit

Decor:

  • zahar pudra
  • scortisoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta greceasca- Bougatsa:

Puneti la incazit laptele cu smantana si zaharul.

Cand da sa fiarba, adaugati grisul treptat (in ploaie) si amestecati in continuu, pana cand se ingroasa si obtineti o crema.

Luati de pe foc si lasati sa se raceasca, adaugati untul.

Adaugati oul cand crema s-a racit si este numai un pic calduta, coaja de portocale rasa si amestecati bine cu un tel.


Se unge tava (20/25 cm) cu unt si se pune 1 foaie de placinta (lasati marginile sa depaseasca). Ungeti cu un pic de unt si puneti deasupra alta foaie. Repetati operatia.

Cand am pus cele 3 foi, punem crema de gris si aducem toate marginile spre mijoc.

Puneti deasupra foaia de placinta ramasa si ungeti-o cu un pic de unt topit,

Se coace placinta timp 15 - 20 de minute, la 200 °C.

Scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca si taiati in portii.

Pudrati cu zahar si scortisoara.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta greceasca- Bougatsa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu afine si mere

de oanapl 7

ieri la 20:58

Prajitura cu mere, afine, banana si nuci

de oanapl 7

ieri la 20:07

Placinta cu branza si iaurt

de oanapl 7

ieri la 18:56

 Tort Valentina- capsuni si ciocolata

pe 24.01 la 20:30

Pui cu portocale și lime la cuptor -  Rețeta simplă pentru un preparat savuros și aromat

pe 24.01 la 14:47

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu morcovi