Desert placinta insiropata cu iaurt

de Rahela Velicu in Prajituri, 27 Iun 2021 | 4995 vizualizari

 

Una dintre cele mai simple si mai delicioase placinte. 

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 1 pachet foi de placinta ( Morarita am avut eu)
  • 650 gr iaurt simplu
  • 5 oua
  • 180 ml ulei
  • 180gr zahar
  • 1 plic praf de copt
  • coaja de la 1 portocala

Ingrediente sirop:

  • 5 linguri de zahar
  • 250 ml apa
  • zeama de la 2 portocale
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta insiropata cu iaurt:

Lasam foile de placinta la dezghetat. Ungem o tava cu ulei si punem o foaie de placinta pe fundul tavii.

Batem ouale cu 180 g de zahar, adaugam uleiul, apoi iaurtul.  Foile de placinta le rupem  in fasii mici si le adaugam peste compozitia de oua. Adaugam si praful de copt si coaja de portocala rasa si incorporam bine.

Punem compozitia in tava tapetata cu ulei si cu foaia de copt si dam la cuptorul preincalzit  la 200 de grade pentru 35-40 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Caramelizam cele 5 linguri de zahar, adaugam 1 cana de apa calda si lasam sa fiarba pana cand se topeste tot zaharul. La final adaugam zeama de la portocale. Turnam siropul peste placinta imediat ce o scoatem din cuptor si lasam sa se absoarba bine. Dupa cel putin 1 ora o putem portiona. Putem presara zahar pudra, dar se va topi imediat. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta insiropata cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu iaurt și nectarine - Desertul rapid și delicios

ieri la 09:25

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

pe 26.08 la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

pe 26.08 la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baclava greceasca