Am mai gasit mere dulci in batranul mar din gradina, prea miroseau imbietor, asa ca am pus de-o placinta ochiometrica, fara prea multe masuratori si bibileli, ceva simplu si gustos....
Mai intai, culegem merele, le curatam de coaja, le dam pe razatoarea cu ochiuri mari, stoarcem merele de zeama, le asezam intr-un tuciulet, adaugam zahar dupa gust, le lasam sa se caleasca, la final, adaugam scortisoara.
Intr-un castron, punem ouale, zaharul, sarea, untura si smantana, omogenizam, apoi adaugam amoniacul stins cu otet. La final, adaugam faina, trebuie sa obtinem un aluat nelipicios, nu foarte tare.
Intindem doua foi, am folosit tava de la aragaz, am asezat hartie de copt, apoi am pus prima foaie, am intepat din loc in loc cu furculita, am intins merele calite, apoi am asezat foaia a doua si am intepat-o cu furculita, am dat tava la cuptorul preincalzit, este gata cand incepe sa se rumeneasca. Se scoate din cuptor, se lasa putin sa se raceasca si se portioneaza, se poate pudra cu zahar sau nu.